Huisbrouwerij Lindenbergh

Welkom op de website van Huisbrouwerij Lindenbergh uit Eindhoven. Deze huisbrouwerij richt zich op het ontwikkelen van recepten met een “bite”. Bier moet, net als wijn, de tong en de fantasie prikkelen. 

Klassieke auto’s spelen ook een grote rol bij deze bierbrouwerij. De Volkswagen T2 camper en de Citroen DS zullen dan ook regelmatig terug te vinden zijn in de naamgeving of de (bier)beleving van de gebrouwen bieren.

De Citroen DS, geboren in 1971. 

De Citroën DS is een automodel van het Franse merk Citroën. In het Frans spreekt men de naam uit als “Déesse”, wat godin betekent. Hiervan is ook de troetelnaam “godin van de weg” afgeleid.

Deze klassieker, La Déesse (de godin), is de inspiratie voor de bieren van huisbrouwerij Lindenbergh. Mooi, vol, rond, klassiek, vernieuwend en elegant zijn ook kenmerken van ons bier.

Ninkasi, godin van het bier.

De eerste tastbare bewijzen van het bestaan van bier zijn afkomstig van Sumerische nomaden. Zij leefden zo’n vierduizend jaar voor Christus in het gebied Mesopotamië, dat staat voor ‘het land tussen de rivieren’. Het gebied, dat we nu kennen als Irak, ligt tussen de rivieren de Tigris en de Eufraat.

De Sumeriërs waren behalve gek op bier ook gek op goden. Eén van de populairste was Ninkasi, de godin van de brouwers. Ninkasi brouwde haar kostelijke vocht voor de goden. 

De andere klassieker, Volkswagen T2 Camper uit 1976. 

Weekendjes weg en vakantie vieren in Frankrijk vindt deze kanjer “fantastic”. Misschien wordt zij wel de trekpleister op menig bierfestival :-).

 

Bierpakketten en bier in opdracht

Interesse om ons bier te proeven? Je kunt bij huisbrouwerij Lindenbergh een origineel bierpakket bestellen met huisgebrouwen Lindenbergh bieren. Ook brouwen wij in opdracht eigen speciaalbier, bijv. voor een opening, jubileum, feest of evenement. Jullie bier kan zelfs een op maat gemaakt etiket krijgen, in overleg. Kijk bij Bierpakketten en Bier in opdracht en voor meer informatie en bestellen. 

Je kunt ook mailen naar info@lindenberghbier.nl voor meer informatie en bestellen.